Vi har haft æren af at støtte Københavns Universitet ved at lade dem bruge vores data fra Sindex i deres undersøgelse, som blev offentliggjort i Journal of Sex Research; sejt, ikke?
Manden bag magien er Gert Martin Hald, professor i psykologi og institutleder på Institut for Folkesundhedsvidenskab.
Han er forfatteren bag undersøgelsen med titlen 'Do Sex Toys Make Me Satisfied? The Use of Sex Toys in Denmark, Norway, Sweden, Finland, France and the UK", som dykker ned i seksualitetens verden, og undersøger hvad der gør folk glade.
Sindex dataene omfatter svar fra næsten 12.000 mennesker fra seks forskellige europæiske lande. Den undersøger blandt andet, om det at eje sexlegetøj gør nogen forskel for, hvor tilfredse folk er med deres liv.
Gert Martin Hald brugte dette til at give os et ret interessant indblik i nutidens intimitet, og hvad der gør os glade.
Sexlegetøj giver højere tilfredshed
Gert Martin Hald havde dette at sige til Videnskab.dk:
"Det viser sig, at det at eje og bruge sexlegetøj havde en signifikant forbindelse til højere tilfredshed med sexlivet, parforholdet og livet i det hele taget."
Det er en vigtig opdagelse, fordi det får os til at tænke mere over, hvordan disse nydelsesprodukter virkelig kan bidrage til vores glæde.
Nu kan vi begynde at definere, hvad intimitet og udforskning af vores seksualitet egentlig betyder.
Finland kommer på førstepladsen
Finnerne viser verden, hvordan man hengiver sig til nydelsen med åbne arme og et frækt smil. De ejer nemlig i gennemsnit 5,4 stykker legetøj pr. person, hvilket er mest af alle ifølge Sinfuls Sindex. Det handler ikke kun om sjov; det handler om frihed!
Denne statistik afspejler ikke kun en national forkærlighed for seksuel udforskning, men vidner også om et stigende kulturelt accept og afstigmatisering af sexlegetøj.
Finlands progressive holdning til seksualitet inspirerer til åbne samtaler og accept af personlige nydelsespræferencer.
Hvor mange styk sexlegetøj har brugere i gennemsnit?
5.4
5.1
5.0
3.6
3.1
Det store spørgsmål
Det er selvfølgelig super interessant at se, at det at eje sexlegetøj og føle sig tilfreds med livet ser ud til at gå hånd i hånd. Men det er værd at huske, at undersøgelsen påpeger, at det ene ikke direkte forårsager det andet.
Se det sådan her: er gladere mennesker mere tilbøjelige til at prøve sexlegetøj, eller gør sexlegetøj folk gladere?
Det spørgsmål kender vi stadig ikke svaret på og er værd at undersøge nærmere - og det vil vi gerne!
Så hvad er næste skridt?
Okay, så undersøgelsen viser os noget ret banebrydende.
Den går imod samfundets generelle holdning og normaliserer tanken om, at sexlegetøj kan bidrage til vækst i parforhold og på det personlige plan.
Når sexlegetøj bliver mindre tabubelagt, er der en større chance for, at samtaler om seksuel sundhed bliver mere mainstream. Gert Martin Hald har endda set det i sit eget liv:
"Jeg er 49 år, og da jeg var ung, købte man sexlegetøj i baglokalerne i butikkerne. I dag er det meget mindre stigmatiseret at bruge dem. De er relativt normale og en naturlig del af at eksperimentere seksuelt," fortæller han.
Det betyder, at vi alle kan blive bedre til at udforske vores lyster og opbygge tættere forbindelser.
For at opsummere
Dette dyk ned i en verden af sexlegetøj siger stort set:
"Hey, lad os ikke være generte over det, der gør os glade."
Det får os til at genoverveje den rolle, intimitet spiller i vores søgen efter et lykkeligt liv. Det sætter gang i en meget tiltrængt samtale om, hvordan det at have et afslappet, nysgerrigt forhold til vores seksuelle lyster virkelig kan booste vores generelle lykke.
Efterhånden som vi bliver mere åbne og forstående, kommer forbindelsen mellem vores personlige nydelse og generelle tilfredshed i fokus, når vi diskuterer, hvad der gør os lykkelige.